Με τη συμμετοχή της Ιωάννας Τουμπακάρη και του Άντι Τζούμα και σε χορογραφία της Μαρκέλλας Μανωλιάδη, η περφόρμανς αντλεί έμπνευση από το τραγούδι Take Care της δημοφιλούς ερμηνεύτριας Imany και όλοι μαζί στέλνουν ένα μήνυμα -κάλεσμα για ενθάρρυνση και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων, μέσα από ένα project.
Το project έχει λάβει τη μορφή video dance σε σκηνοθεσία του Άντι Τζούμα και θα μεταδοθεί ελεύθερα μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 8 το βράδυ. Την ίδια ημέρα, οι καλλιτέχνες θα χορέψουν ζωντανά με τη συμμετοχή του κοινού σε διάφορες τοποθεσίες συμβολικής σημασίας στο κέντρο της Αθήνας, και στο Flux Laboratory Athens.
Η ομάδα επιθυμεί να τιμήσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων μέσα από ένα ιδιαίτερο momentum. Ορμώμενοι από την πρόσφατη αλληλεγγύη που επέδειξε η παγκόσμια κοινότητα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων να χειροκροτήσουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης κατά την περίοδο της πανδημίας, καλούμε το κοινό να τραγουδήσει μαζί μας εκείνη την ημέρα και, συμβολικά, να χειροκροτήσει ως χειρονομία ανθρώπινης αλληλεγγύης και ενότητας.
Με τη συμπαράσταση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και τον Δήμο Αθηναίων.
Video: Άντι Τζούμα
Χορογραφία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Χορευτές: Ιωάννα Τουμπακάρη και Άντι Τζούμα
Μουσική: Imany, «Take Care». Από του Άλμπουμ «The shape of the broken heart» (2011). Time Records
Παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση: Cynthia Odier – Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Fluxum Foundation και του Flux Laboratory
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και πρωτογιορτάσθηκε στις 20 Ιουνίου 2001, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων».
Η Συνθήκη αυτή προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη σύσταση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η οποία ήταν επιφορτισμένη να βοηθήσει στη μετεγκατάσταση των 1,2 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που είχαν μείνει άστεγοι εξαιτίας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Στα 54 χρόνια της ύπαρξής της, η Ύπατη Αρμοστεία έχει βοηθήσει πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους και για τις προσπάθειές της αυτές έχει τιμηθεί δύο φορές με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.