Στη διαδικτυακή τελετή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η Α.Ε. η Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τόνισε ότι «σήμερα τιμάμε την Ελλάδα της εξωστρέφειας, του κοσμοπολιτισμού, της δημιουργικής έμπνευσης. Τιμάμε όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας που ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τον κόσμο και προς την γνώση, για να εξερευνήσουν πεδία της επιστήμης, της τέχνης, της επιχειρηματικότητας, του υλικού πολιτισμού, του αθλητισμού, ως σύγχρονοι Αργοναύτες. Τιμάμε τον μόχθο, την επινοητικότητα, την προσφορά τους. Τιμάμε τη συμβολή τους – μέσω της κατακτημένης τεχνογνωσίας τους και των παρεμβατικών δυνατοτήτων τους – στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πατρίδας μας».

Τα Βραβεία Αργώ είναι μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό.

Τα Βραβεία Αργώ 2020 απονεμήθηκαν στους εξής:

Βραβείο Επιστημών: Ελευθερία Ζεγγίνη, Καθηγήτρια Υπολογιστικής Γενετικής, Γερμανία.

Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών: Θεόδωρος Κουρεντζής, Διευθυντής Ορχήστρας, Ρωσία.

Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της PFIZER, ΗΠΑ.

Βραβείο Καινοτομίας: Μιχάλης Τζάννες, Angel Investor, ΗΠΑ.

Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς: Γιώργος Βέλμαχος, Καθηγητής Χειρουργικής, ΗΠΑ.

Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά: Λίνος Σισιλιάνος, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Γαλλία.

Βραβείο Αθλητισμού: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Καλαθοσφαιριστής, ΗΠΑ.

Βραβείο Γαστρονομίας: Ασημάκης Χανιώτης, chef, Μεγάλη Βρετανία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βασίλης Σκουρής, τόνισε στον χαιρετισμό του: «Δεν είναι καθόλου εύκολο να αναδειχθούν οι άριστοι των αρίστων, ακριβώς επειδή είναι πλείστοι οι Έλληνες που σταδιοδρομούν και διαπρέπουν στο εξωτερικό».

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διεθνούς Ένωσης Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, Σπύρος Α. Παππάς, ανέφερε: «Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο να ανακαλύπτει κανείς τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων που διαπρέπουν στις ξένες κοινωνίες, όπου ζουν και εργάζονται. Η αποψινή τελετή έχει και την έννοια της απότισης φόρου τιμής προς τον άγνωστο αυτόν Έλληνα του Εξωτερικού, που με το παράδειγμά του τιμά την καταγωγή του».