Στις 17 Φεβρουαρίου 2020 το Mega επιστρέφει και συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε. Το «εκεί» έχει –κυρίως- τηλεοπτικές σειρές που συνέχισαν να παίζονται μέχρι την ημέρα που η οθόνη «μαύρισε».

Το «μαύρο» έπεσε στο Mega στις 2:08:36 τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου 2018 ,τη στιγμή που οι κλασικοί και αγαπημένοι «Απαράδεκτοι» θύμιζαν γιατί το συγκεκριμένο κανάλι αγαπήθηκε όσο κανένα.

Από τις 20 Νοεμβρίου του 1989 ως και τις 28 Οκτωβρίου του 2018, τόσο όσο άντεξε να είναι «εκεί για εσένα» το Mega (σου), το πρόγραμμά του τα είχε όλα. Ελληνικές σειρές με σημαντικούς πρωταγωνιστές, έγκυρες (ως επί το πλείστον) ειδήσεις, σόου, reality παιχνίδια, τηλεπαιχνίδια, ξένες ταινίες πρώτης προβολής, κινηματογραφικές και αγαπημένες ελληνικές ταινίες, πολιτικές και εκπομπές έρευνας και όλα όσα συνθέτουν ένα καλοφτιαγμένο παζλ.

Το Mega, ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, έγραψε για τα καλά στην ψυχή των ανθρώπων/ τηλεθεατών που το θεωρούσαν ανέκαθεν ένα «καταφύγιο» για ψυχαγωγία και ενημέρωση. Έναν τόπο όπου μπορούσαν να ηρεμήσουν, να διασκεδάσουν και να ξεχαστούν.

Σε κάθε σημαντικό κοινωνικό/ πολιτικό γεγονός έλεγες ενστικτωδώς «βάλε Mega».

Κάθε χαμόγελο ή γέλιο είχε στην άκρη του τις «Τρεις Χάριτες», τη «Ντόλτσε Βίτα», το «Παρά Πέντε».

Η συγκίνηση είχε το «Λόγω Τιμής», το «Νησί» ή την «Αίθουσα του θρόνου».

Το «Μπράβο» ήταν το λαμπερό Σαββατόβραδο και οι καλές ξένες ταινίες πρώτης προβολής ήταν οι Κυριακές μας.

Το Mega ήταν η Ρούλα Κορομηλά, ο Νίκος Χατζηνικολάου, η Λιάνα Κανέλη, ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Έλενα Ακρίτα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και τόσοι (πολλοί) άλλοι.

Το Mega είχε υπογραφή, είχε συναίσθημα και αγάπη. Ναι, είχε και άτυχες στιγμές αλλά τα καλά ήταν περισσότερα από τα άσχημα, για αυτό κατάφερε να δημιουργήσει και να συντηρήσει μία κουλτούρα εποχών, για πολλά χρόνια.

Και τώρα ένα νέο Mega έρχεται. Ένα κανάλι που ξεκινάει από την «αρχή του τέλους». Διότι ό,τι και να λέμε το Mega που ξέραμε, αυτό που αγαπήθηκε τόσο μα τόσο πολύ τελείωσε τον Οκτώβριο του 2018.

Αν το καινούριο Mega καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του εποχή. Αν μπορέσει να κατανοήσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννιέται- ο κόσμος έχει αλλάξει δια παντός- τότε μπορεί και να κερδίσει την αγάπη εκ νέου.

Διότι αυτό που έσωσε το παλιό Mega ήταν το συναίσθημα. Έτσι μεγάλωσε, έτσι μας έμαθε και το μάθαμε. «Για πάντα νέοι» νιώθαμε όταν το βλέπαμε αλλά μεγαλώσαμε. Και το μεγάλωμα έφερε επιλογές, καινούριο μυαλό, άλλη αισθητική και απαιτήσεις.

Τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής καλείται να καλύψει κάθε νέο μέσο μαζικής επικοινωνίας αν θέλει να υπάρξει, να εξελιχθεί και να θριαμβεύσει.

Ευχές λοιπόν και…Καλώς να ορίσεις νέο Mega (μας).