Οδηγίες ώστε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες έδωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα τόνισε πως θα πρέπει να ακολουθούμε τη μεσογειακή διατροφή αφού υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων.
Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο του υπουργείου Υγείας «υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Η διατροφή αυτή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».
Ο καθηγητής πρόσθεσε ακόμη πως «ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».
(Φωτογραφία: Pexels.com)