Και καλά η διοργάνωση εκδηλώσεων και η παραμονή στο μπαρ, η μουσική γιατί ενοχλεί; Μην σηκωθούν οι λουόμενοι και αρχίσουν τους χορούς και τα πανηγύρια; Γιατί αν στις οργανωμένες παραλίες μπορούν να  ισχύσουν κάποια μέτρα, λόγω της «καμπάνας» του προστίμου από 5.000 έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 20 ημέρες, ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, στις μη οργανωμένες επικρατεί το απόλυτο χάος. Φαίνεται ότι εκεί ο κορονοϊός… απεργεί.

Στις οργανωμένες παραλίες, ανά 1000 τ.μ. μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 40 λουόμενοι. Κάθε ομπρέλα έχει δύο ξαπλώστρες και μπορούν να καθίσουν περισσότερα άτομα μόνο αν είναι οικογένεια με ανήλικα τέκνα. Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ξαπλωστρών που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται το 1,5 μέτρο. Ίδια απόσταση θα διατηρηθεί και στα τραπεζάκια που θα λειτουργήσουν στα μπαρ της παραλίας.

Εννοείται ότι οι εργαζόμενοι θα φορούν μάσκα και εννοείται ότι απαγορεύονται τα ομαδικά αθλήματα.

Στις ανοργάνωτες παραλίες όμως τι κατάσταση θα επικρατήσει; Εκεί ο νόμος και οι περιορισμοί πώς θα λειτουργήσουν; Με τις ρακέτες τι θα γίνει; Με τον καθένα που στήνει καρεκλίτσα όπου του αρέσει και δεν νοιάζεται αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι δίπλα του, ποιος θα τον συνετίσει; Γιατί ναι, είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι ο κορονοϊός είναι μία απλή ίωση και δρουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και δεν είναι καθόλου σοβαροί και βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές άλλων.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν η πολιτεία να πάρει δραστικά μέτρα και να κάνει καμία βόλτα στις ανοργάνωτες παραλίες. Γιατί αν χρειαζόμαστε να παίρνουμε πρόστιμα για να προστατεύουμε τις ζωές μας, είμαστε κυριολεκτικώς άξιοι της μοίρας μας.

Φωτογραφία: EUROKINISSI