Μαμά!
Επειδή δε φορέσαμε ζακέτα στους 38 βαθμούς Κελσίου και βγήκαμε από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά κι επειδή έχουμε μείνει πετσί και κόκκαλο αφού τρώμε μισή μερίδα φαγητό κι αυτό δεν μας “πιάνει” κι επειδή δεν τηλεφωνούμε στη μαμά μας όταν φτάνουμε στον προορισμό μας, ούτε το σηκώνουμε στο πρώτο “ντριν” όταν μας καλεί, κι επειδή εκείνη στην ηλικία μας είχε τρία παιδιά κι εμείς τώρα το μόνο που κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε το σπίτι σαν ξενοδοχείο (φαϊ, μπάνιο, ύπνο), κι επειδή εκείνη έχει πάντα δίκιο κι εμείς άδικο, κι επειδή αυτή μας τα ΄λεγε, δεν μας τα’ λεγε, αλλά εμείς δεν την ακούγαμε.
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΟΣΟ ΕΚΕΙΝΗ!
Γι’ αυτούς και για χίλιους άλλους λόγους αυτές οι γυναίκες που λέγονται ΜΑΜΑΔΕΣ είναι υπέροχες! Είναι οι σούπερ μαμάδες που τα καταφέρνουν όλα, που είναι δίπλα μας σε όλα και βρίσκουν λύσεις για όλα. Να προσέχουμε όλοι τις μανούλες μας, να τις ακούμε και να τις αγαπάμε!!!
Η Γιορτή της Μητέρας
Η Γιορτή της Μητέρας ξεκίνησε ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών, που είχαν χάσει τα παιδιά τους και γενναίους στρατιώτες στον πόλεμο.
Η Anna Jarvis από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία, για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα, που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως Ημέρα της Μητέρας.
Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να «σαραντίσει», με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!!!
(Φωτογραφία: Pexels.com)