«Δεν βαριέσαι. Τίποτα δεν υπάρχει. Όλα είναι ένα ψέμα. Μια ανάσα. Μια πνοή. Σαν λουλούδι κάποιο χέρι. Θα μας κόψει μιαν αυγή». Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Η ζωή της σπουδαίας στιχουργού, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα με ηχητικά ντοκουμέντα, ιστορίες που ακούγονται για πρώτη φορά, προσωπικές αφηγήσεις δικών της ανθρώπων χάρη στους οποίους σκιαγραφείται η προσωπικότητα της γυναίκας που άφησε το αποτύπωμά της στο ελληνικό τραγούδι χωρίς, όμως, αυτό να είναι πάντοτε ευκρινές.

Πολλά από τα τραγούδια που έγραψε δεν έχουν το όνομά της αφού ουδόλως ενδιαφερόταν για αυτό, όπως επίσης και για τα δικαιώματα που θα εισέπραττε. Άνθρωποι που την έζησαν, την γνώρισαν, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, μιλούν στην εκπομπή για την ποιήτρια «που περπάτησε τη ζωή όπως η ίδια ήθελε».

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου άρπαξε τη ζωή με τα δυο της χέρια και την έζησε όπως η ίδια ήθελε. Τι κι αν βρέθηκε απ’ τα ψηλά στα χαμηλά, ένας αετός χωρίς φτερά, εκείνη πάντα σκάρωνε στιχάκια με την ίδια ευκολία που έβγαινε η ανάσα… Έγραφε για να παίζει, έπαιζε γιατί έτσι αισθανόταν ζωντανή! Έδινε τους στίχους της όσο όσο, γιατί είχε να ταΐσει πάθη κι αδυναμίες που δεν την ένοιαζε να κρύψει όπως άλλοι. Έγραψε για το τελευταίο βράδυ, χρόνια πολλά πριν έρθει το δικό της, μίλησε για όνειρα απατηλά, για περασμένες αγάπες, για τα παιχνίδια της φαντασίας…

Η Ευτυχία αγάπησε, πόνεσε, έκλαψε, φώναξε, έβρισε, έπεσε και ξανασηκώθηκε. Γέλασε δυνατά και προσπάθησε να κοροϊδέψει τη μοίρα. Πίστεψε ότι μπορούσε να την κουλαντρίσει, όπως άλλωστε έκανε με όλους.

Για πρώτη φορά, η εγγονή της, Μαίρη Δραγουμάνου, μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις που έχει από την γιαγιά της: «Η μητέρα μου δεν ήθελε όταν μεγάλωσα να έρχομαι σε επαφή μαζί της, την θεωρούσε κακή επιρροή». Σίγουρος ότι αυτή η τόσο ασυμβίβαστη γυναίκα έζησε τελικά έτσι όπως ήθελε, είναι ο εγγονός της, Αλέξης Πολυζωγόπουλος. Και αναρωτιέται: «Εάν δεν είχε ανάγκη τα χρήματα, θα έγραφε αυτά τα τραγούδια; Θα γινόταν η Ευτυχία, η σπουδαία στιχουργός που ξέρουμε;».

«Δεν είμαι εγώ η καλύτερη στιχουργός. Είναι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και σ’ αυτόν βλέπω την διαιώνιση του λαϊκού τραγουδιού», είχε πει η ίδια, τον Αύγουστο του 1970. Σήμερα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μιλάει στην Έλενα Κατρίτση για την Ευτυχία όπως μόνο εκείνος την γνώρισε. Ο μουσικολόγος, Παναγιώτης Κουνάδης, η Νένα Μεντή που την υποδύθηκε στο θέατρο και η Κάτια Γκουλιώνη στον κινηματογράφο, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ευτυχία» (η οποία απέσπασε 8 βραβεία «Ιρις» της Ακαδημίας Κινηματογράφου), Άγγελος Φραντζής, η βαφτιστήρα του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου (του δεύτερου συζύγου και μεγάλου έρωτα της Ευτυχίας), δικαστηριακή ψυχολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη που τραγούδησε τη «Μαλάμω», μία από τις μεγαλύτερές της επιτυχίες αλλά και οι συνθέτες Χρήστος Νικολόπουλος και Κώστας Καλδάρας, όλοι μιλούν για τις δικές τους «συναντήσεις» με την Ευτυχία.