Το μάρμαρο δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι αρχαίοι Έλληνες γοητεύτηκαν πολύ από αυτό, και έχτισαν μεγαλοπρεπή κτίσματα που πολλά σώζονται- ευτυχώς- μέχρι σήμερα. Το γεγονός ότι οι σύγχρονοι γραφίστες φέρνουν πίσω το μάρμαρο είναι αρκετά συναρπαστικό. Είναι γύρω μας εδώ και αιώνες, αλλά τώρα αρχίζουμε να το βλέπουμε να χρησιμοποιείται ως εμπνευσμένη υφή σε σχεδόν κάθε τομέα σχεδίασης. Σχεδιασμός εκτύπωσης, σχεδιασμός ιστοσελίδων, σχεδιασμός μόδας, εσωτερική διακόσμηση, σχεδιασμός προϊόντος .

Σε μια εποχή που οι ανάγκες για προστασία από μικρόβια και ιούς έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, ένα υλικό όπως το μάρμαρο λειτουργεί ως ασπίδα με τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες .

Η χρήση ενός τέτοιου ανθεκτικού και πολυμορφικού υλικού πλέον μετατρέπει έναν χώρο όπως μια κουζίνα σε χώρο καθημερινού , γραφείου και social gathering. Τα δάπεδα μεταμορφώνονται, αποκτούν ροή, κίνηση και οι τοίχοι αποτελούν κομμάτι statement , από μονότονοι σε floor to ceiling έργα τέχνης.

Επικαλύπτοντας έννοιες της υψηλής ποιότητας ζωής και της ευημερίας, το μάρμαρο μιλάει για εκλεπτυσμένη γεύση και διάκριση.

Ως υλικό, το μάρμαρο είναι απτό και δυνατό, εμποτισμένο τόσο με συναίσθημα όσο και με πολιτιστική σημασία. Έχει πολύτιμη και ευπροσάρμοστη ποιότητα, εύρεση εφαρμογής σε πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και μοντέρνες ρυθμίσεις, σε συνδυασμό με φυσικά υλικά όπως ο χαλκός, το δέρμα και το ξύλο, καθώς και σε ψεύτικη διακόσμηση και στολισμό.

Με την (αργή) μετατόπιση της στάσης των καταναλωτών απέναντι στα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού(ατέρμονες χρήσεις) & αγοράς (προσιτή τιμή σε σχέση με ποιότητα) που είναι μακράς διαρκείας, φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο, ελπίζεται ότι το μάρμαρο θα είναι μια τάση που ξεφεύγει από τις καταστροφές της κοινωνίας μας και του εφήμερου.

Από την αρχιτέκτονα Μαργαρίτα Μήλα