Ο Δημήτρης Σκαρούτσος και η ομάδα του, μαζί με τον Παύλο Κυριάκη, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο μενού, που οι λάτρεις των spicy, το ευχαριστήθηκαν ιδιαιτέρως. Την τιμητική του είχε το κυδώνι, που καραμελωμένο έμπλεξε πολύ ωραία με το ανθότυρο- πασπαλισμένο με μπούκοβο- και το σπασμένο φουντούκι στη σαλάτα, αλλά και ως μαρμελάδα στο γλυκό. Εξαιρετικό το μπάο με καπνιστές γαρίδες σε σούπα αβοκάντο αρωματισμένη με δυόσμο και πίκλες από μανταρίνι, αλλά και η μαριναρισμένη στηθοπλευρά (το άλλο όνομά του είναι σιδηρόδρομος) με πολύχρωμα καρότα από κόκκινο κρασί και γλυκό κόκκινο λάχανο.
Εκεί , όμως που αναστέναξαν οι ουρανίσκοι ήταν στο γλυκό: μους μασκαρπόνε με μαρμελάδα κυδώνι πάνω σε τραγανή βάση μπισκότου αρωματισμένη με λάϊμ. Απλά μαγικό!
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, έμεινε ως αργά θέλοντας να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στους καλεσμένους της «Λυκόβρυσης» που πραγματικά απήλαυσαν το δείπνο.
Από τους πιο ένθερμους, ο συνάδελφός του, Βασίλης Καλλίδης.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, στην ερώτησή μας για ποιον μαγειρεύει μας δήλωσε:
«Μετά από 30 χρόνια μαγειρικής, βγάζω αυτά που αρέσουν σε εμένα πλέον και όχι αυτά που θα ήθελαν οι άλλοι. Έχω κερδίσει αυτό το δικαίωμα μετά από τόσα χρόνια. Βέβαια, τρώω καθημερινά ξύλο και κάποιες φορές προσαρμόζομαι και βγάζω αυτά που τρώνε οι άλλοι για να μείνουν ευχαριστημένοι. Αλλά παρόλα αυτά ικανοποιώ τον εγωισμό μου».
Ο επόμενος πολυβραβευμένος σεφ που θα δημιουργήσει πιάτα μαζί με τον Παύλο Κυριάκη, στη «Λυκόβρυση», είναι ο Έκτορας Μποτρίνι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.