H συνήθεια προστάζει να παραγγέλνουμε- τις περισσότερες φορές- πίτσα και λαχταριστό σουβλάκι. Η διανομή φαγητού- κατ’ οίκον- αποτελεί μία αγαπημένη συνήθεια των ελλήνων και αυτό είναι γεγονός.

Ένας διάσημος σεφ, στην προσπάθειά του να “μάθει” στον κόσμο ότι το φαγητό “απ’έξω” δεν είναι, απαραιτήτως, κάτι πρόχειρο και ίσως όχι τόσο καλό για την υγεία, πήρε την απόφαση να μας εθίσει στο φαγητό κατσαρόλας.

Ο βραβευμένος- με αστέρι Μισελέν-Μαρκ Λαντερί από τη Γαλλία επιθυμεί και θα το κάνει…Θα παραδίδει καλομαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο στους τυχερούς πελάτες που βρίσκονται στη βόρεια Ιταλία.

Ο σεφ Μαρκ Λαντερί διευθύνει το “Καστέλο ντε Γκρίντσανε Καβούρ” από το 2015. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα μικρό δήμο στο Πιεμόντε, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Εξαιτίας της πανδημίας, ο Μαρκ Λαντερί αναγκάστηκε να το κλείσει και να μπει στη διαδικασία,  έπειτα από δύο μήνες εκτός δουλειάς, να σκεφτεί τον τρόπο προκειμένου να μην χάσει τους πελάτες αλλά και να παραμείνει “ενεργός”. Αποφάσισε να στραφεί στο φαγητό με παράδοση κατ΄οίκον.

“Αποφασίσαμε να κάνουμε παραδόσεις, ώστε να μην χάσουμε τη δυναμική μας και να αποκτήσουμε νέα πελατεία”, δήλωσε στο AFPTV.

Μαρκ Λαντερί

“Είχαμε κανονικά μια ολοένα και πιο μακρινή πελατεία, από το Τορίνο, το Μιλάνο και στη συνέχεια, μια ξένη πελατεία, αλλά τώρα πρέπει να εξυπηρετούμε μια πελατεία περισσότερο τοπική”, δήλωσε ο Λαντερί ο οποίος κάνει τα πάντα μόνος του, μαγειρεύει τα φαγητά ενώ κάνει και τις διανομές.

Προκειμένου να είναι προσιτός στην τοπική πελατεία, πήρε την απόφαση να μειώσει τις τιμές του και στο εξής προτείνει μενού με κόστος τα 35 ευρώ.

“Είναι μια πιο τοπική και πιο απλή κουζίνα και είμαι μόνος επί του παρόντος γιατί οι υπάλληλοι είναι σε τεχνική ανεργία”, τονίζει.