Τον Σάκη Ρουβά και τον Άκη Πετρετζίκη συνδέει μια φιλία χρόνων και μια βαθιά εκτίμηση. Σε μία συνάντησή τους, μεταξύ γλυκού και καφέ, μίλησαν για ταξίδια, μουσικά και γαστρονομικά. Και κάπως έτσι, ο Άκης εκμυστηρεύτηκε στον Σάκη το νέο του τηλεοπτικό εγχείρημα «Akis’ Food Tour», στον Alpha. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε το «Ταξίδι» τους, το μουσικό σήμα της εκπομπής με τη φωνή του Σάκη Ρουβά.
Κι αφού «ταξίδεψαν» οι δυο τους σε όμορφες γωνιές της Ελλάδος, από το Μέτσοβο μέχρι τη Μάνη και από τη Λευκάδα μέχρι το Πήλιο, ο Άκης Πετρετζίκης αποκάλυψε στον Σάκη Ρουβά «μυστικά» για ιδιαίτερα προϊόντα που θα παρουσιάσει στην εκπομπή. Άκουσαν το τραγούδι του σήματος, με τίτλο «Ταξίδι», σε μουσική Γιάννη Σκούταρη και στίχους Παντελή Κυραμαργιού κι ο κορυφαίος σταρ Σάκης Ρουβάς αποδέχτηκε την πρότασή να ερμηνεύσει το κομμάτι.
Το γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται στον Alpha, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, με επόμενο σταθμό του την πανέμορφη Λευκάδα.
Στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας ο σεφ συναντά τον Νίκο Μπαλωμένο, έναν από τους πιο ξακουστούς κρεοπώλες στο νησί και από τους λίγους που εξακολουθούν να φτιάχνουν σαλάμι αέρος με τον παραδοσιακό τρόπο.
Λίγο έξω από την πόλη, οι ψαράδες του νησιού στήνουν τις παγίδες για τα ψάρια και τον περιμένουν στη βροχερή και συννεφιασμένη λιμνοθάλασσα. Εκεί, ο Άκης Πετρετζίκης φοράει νιτσεράδα και ψαρεύει μαζί τους στο Ιβάρι με μια πανάρχαια, αλλά πολύ αποτελεσματική τεχνική.
Η διαδρομή και οι άνθρωποι που συναντά, τον οδηγούν στο Οροπέδιο της Εγκλουβής. Εκεί, η ιστορία της φακής Εγκλουβής, αυτού του πολύτιμου και πεντανόστιμου σπόρου, ξεδιπλώνεται μέσα από τις αφηγήσεις των ντόπιων και τα γευστικά πιάτα της Χαράς Φραγκούλη.
Μια περιήγηση στο Δρυόδασος των Σκάρων με οδηγό τον βοτανολόγο Άρη Κοκοτσή αποκαλύπτει τον πλούτο και τη σοφία που κρύβεται σε κάθε εκατοστό της εύφορης λευκαδίτικης γης.
Και σε αυτό το επεισόδιο δεν λείπουν οι πρωτότυπες συνταγές του αγαπημένου chef. Με φόντο τα πιο εντυπωσιακά τοπία του νησιού, ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει τη δική του εκδοχή για fish & chips, να ετοιμάζει πεντανόστιμα και πανεύκολα μπιφτέκια με φακή Εγκλουβής και ξινό τραχανά, αλλά και να στήνει μπάρμπεκιου στο ηλιοβασίλεμα, σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου!
Κεντρική φωτογραφία: PAPADAKIS PRESS