Ένα φίνο και ελαφρύ επιδόρπιο που σερβίρεται κατά προτίμηση σε μπολάκια ή ποτήρια με λεπτά χείλη. Το σερβίρουμε μόλις είναι έτοιμο γιατί χάνει γρήγορα τη γεύση του.
ΥΛΙΚΑ
• 6 κρόκοι αυγών
• 50 γρ. άχνη ζάχαρη
• 4 κ. σ. αρμανιάκ ή μπράντι
• 1 κύβος μαλακό βούτυρο
• 1 κ. σ. κακάο
• 2 κ. σ. τρίμμα σοκολάτας (σ. 64)
Για 4 άτομα. Προετοιμασία: 35 λεπτά. Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Απαραίτητος εξοπλισμός: ηλεκτρικό μίξερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αρμανιάκ ή μπράντι. Μεταφέρουμε το μπολ σε ζεστό μπεν μαρί και χτυπάμε με το μίξερ για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε για 12 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε το ζαμπαγιόν σε τέσσερα ποτήρια. Πασπαλίζουμε με το κακάο και τη σοκολάτα.