ΥΛΙΚΑ

• 1 χταπόδι γύρω στο 1½ κιλό

• 1 κρεμμύδι τριμμένο

• 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (πολύ ψιλοκομμένα)

• 1 μεγάλο αυγό

• 2 κ.σ. μαϊντανό

• 1 κ.σ. άνηθο

• 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

• 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

• 4 κ.σ. ούζο

• αλάτι με προσοχή

• πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους χταποδοκεφτέδες, βάζουμε πρώτα το χταπόδι σε μία κατσαρόλα. Το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει. Ανάλογα το χταπόδι, από 40΄ και πάνω, έως ότου μαλακώσει καλά. Το στραγγίζουμε (κρατάμε το ζουμί του) και αφού κρυώσει το ψιλοκόβουμε ή το αλέθουμε στο μπλέντερ. Το βάζουμε σε ένα μπολ.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο ζουμί που έβραζε το χταπόδι. Το στύβουμε καλά και το τρίβουμε σε ψίχουλα μέσα στον κιμά του χταποδιού. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατίζουμε με προσοχή, γιατί το φρέσκο χταπόδι έχει αρκετό αλάτι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αν η ζύμη είναι αραιή προσθέτουμε λίγη φρυγανιά. Πλάθουμε μικρούς χταποδοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε και τους ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Είναι ιδανικός μεζές για παγωμένο ούζο.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr