ΥΛΙΚΑ

  • 350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 250 γραμ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι χοντρό

Για τη διακόσμηση (επιλέγουμε από τα ακόλουθα)

άχνη ζάχαρη, αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν) ή ζαχαρόπαστα για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4 χλστ. Με διάφορα κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα κόβουμε μπισκότα και τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Εναλλακτικά, τα καλύπτουμε με αμυγδαλόπαστα ή ζαχαρόπαστα, τις οποίες ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε στα ίδια σχήματα με τα μπισκότα.

Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξουμε ένα νερόγλασο ανακατεύοντας μπόλικη άχνη ζάχαρη με ελάχιστο νερό, μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο γλάσο, με το οποίο αλείφουμε τα μπισκότα.