ΥΛΙΚΑ

• 500 γρ. γίγαντες μουλιασμένα αποβραδίς

• 500ml νερό (νερό που έχουμε κρατήσει από το πρώτο βράσιμο)

• 3/4 κούπας ελαιόλαδο

• 2 μεγάλα κρεμμύδια στον τρίφτη

• 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη

• 300 γρ. φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη ή μία κονσέρβα κονκασέ

• 1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας

• Αλάτι, πιπέρι

• 1κ. γλ. ζάχαρη

• 1 ματσάκι μαϊντανό και άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα φασόλια που έχουμε μουλιάσει αποβραδίς και τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 35 με 40 λεπτά. Σε πλατιά κ ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο κ σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα φασόλια, τη σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα υγρά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα. Πάντα κοιτάζουμε τα υγρά στο φαγητό μας. Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

TIPS

Tο ίδιο φαγητό μπορούμε να το μαγειρέψουμε και σε χύτρα. Απλά μειώνουμε το χρόνο βρασίματος. Όπως και σε γάστρα ή ταψί και τελειώνουμε στο φούρνο.

Καλή σας όρεξη.