ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα, άβραστα
    1-2 σκελίδες σκόρδο
    80 γραμ. ταχίνι
    150 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (συν έξτρα για το σερβίρισμα)
    1-2 λεμόνια (το χυμό τους)
    1 κ.γ. κύμινο
    1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
    πιπέρι
    κόλιανδρο ή μαϊντανό (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
    μπούκοβο (για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάζουν σε ένα μπολ με κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε λίγο έξτρα νερό, περίπου 80-100 ml. Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί και γίνει λείο και απαλό, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε το χούμους με έξτρα το ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.