Βάλτε φρέσκα τρυφερά πλατιά φασολάκια κι αν επιθυμείτε μπορείτε επίσης να προσθέσετε πατάτες, καρότα και αρακά.

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος σε μεγάλες μπουκιές

• 1 κιλό φασολάκια πλατιά φρέσκα

• 1/4 φλ ελαιόλαδο

• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 σκ. σκόρδο σε φέτες

• 4 φρέσκες τριμμένες ντομάτες

• 1/3 ματσάκι μαϊντανό

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοκκινιστό χοιρινό με φασολάκια, πρώτα στεγνώνουμε καλά το κρέας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού για 5-6’, να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4’. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και νερό ίσα που να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε το χοιρινό και σιγοβράζουμε να μαλακώσει για 45’. Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στο χοιρινό. Κόβουμε τα κοτσάνια του μαϊντανού, τα δένουμε αφού τα πλύνουμε και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό.

Τα φασολάκια αν είναι τρυφερά μαγειρεύονται γρήγορα και κατεβάζουν ζουμάκι έτσι κι αλλιώς. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό με φασολάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να μην λιώσουμε τα τρυφερά λαχανικά. Το φαγητό στο τέλος δεν πρέπει να έχει ζουμιά, πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Η σάλτσα του να είναι δεμένη και πυκνή και το κρέας με τα φασόλια να έχει μελώσει. Προς το τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακινούμε από τα χερούλια την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί στην κατσαρόλα για 15’ να καταλαγιάσει ο βρασμός και μετά σερβίρουμε.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr