ΥΛΙΚΑ
- 800γραμ. ψαρονέφρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 120ml μαύρη μπύρα
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Για το πατατάκι:
- 5 πατάτες (λευκές στο χρώμα)
- Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες το ψαρονέφρι και μετά σε μικρά μπαστουνάκια (ζουλιέν χοντρό).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο. Το βούτυρο βοηθάει για να πάρει ωραίο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το ψαρονέφρι.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές στη μέση οριζόντια, καθαρίζουμε τα σπόρια και μετά σε μπαστουνάκια όπως το ψαρονέφρι.
Όταν σοταριστεί και θωρακιστεί (αν δεν έχετε μεγάλο τηγάνι να το βάλετε σε 2 δόσεις) προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε την μαύρη μπύρα και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλατοπίπερο και βαλσάμικο αν το θέλουμε να έχει πιο έντονη γεύση. Προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι.
Για το πατατάκι:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Διαλέγουμε λευκές πατάτες για τέλειο αποτέλεσμα.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε στικάκια.
Τις στεγνώνουμε λίγο με χαρτί.
Βάζουμε καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι τους 180 – 190 βαθμούς.
Τηγανίζουμε σε δόσεις, όχι πολύ πατατάκι μέσα γιατί δεν θα πετύχουμε να γίνει τραγανό.