ΥΛΙΚΑ
- 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 6 πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 4 μεγάλες ντομάτες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κύβο κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκελίδες, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις μπριζόλες τις ανακατεύουμε στην μαρινάδα και αφήνουμε να μαριναριστούν όσο περισσότερο μπορούμε.
Κόβουμε την κάθε πατάτα στα 8 και τις βάζουμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο, τον ζωμό και το λεμόνι.
Τοποθετούμε πάνω στις μπριζόλες κομμένες σε φέτες τις ντομάτες και προσθέτουμε δύο κούπες νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά, έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200ο C για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.