ΥΛΙΚΑ
- 1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε τέταρτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 ml ρόφημα αμυγδάλου
- 1 κύβο λαζανικών
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
Βάζουμε στη βάση του ταψιού το ελαιόλαδο
Προσθέτουμε την πατάτα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο.
Προσθέτουμε την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Έπειτα μεταφέρουμε τα ψημένα λαχανικά σε μια κατσαρόλα. Κρατάμε μερικά κυβάκια πατάτας και το ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σούπα μας.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κυβάκια πατάτας και το ελαιόλαδο από το ταψί.
Σημείωση: Αν θέλετε περισσότερη σπιρτάδα στη σούπα σας προσθέστε 1 κυβάκι τζίντζερ.