Υλικά
- 2 αυγά
- 110 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γραμ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 250 γραμ. καρότο τριμμένο
- 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 10 γραμ. μπέικινπάουντερ
- 5 γραμ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γραμ. ψιλοκομμένο καρύδι
Υλικά για το γλάσο
- 125 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμ. τυρί κρέμα
- 50 γραμ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το carrot cake αρχικά τρίβουμε τα καρότα. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting χτυπώντας με σύρμα το βούτυρο που πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου cake.