ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση της τάρτας
- 400 γραμ. δημητριακά
- 300 γραμ. κουβερτούρα
Για τη γέμιση
- 230 γραμ. φυστικοβούτυρο
- 3 μέτρια μπανάνες (300γραμ.)
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, την βάζουμε σε ένα μπολ και την λειώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με μια μαρίζ από σιλικόνη. Η βάση του μπολ πρέπει να μην ακουμπάει στο νερό, που βράζει για να μην καεί η σοκολάτα.
Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς προσθέτουμε τα δημητριακά και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν όλα και παντού.
Απλώνουμε το μείγμα των δημητριακών σε ένα ταψάκι για τάρτα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για τη γέμιση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη βάση τάρτας και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Αν θέλετε μπορείτε να την διακοσμήσετε με γλάσο λευκής σοκολάτας αν δεν ακολουθείτε vegan διατροφή.