ΥΛΙΚΑ

  •     1φλ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ΔΕΛΤΑ
  •     1 κ.σ ξύδι λευκό
  •     1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  •     1 φλ. αλεύρι για όλες χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
  •     2 κ.γλ μπέικινκ πάουντερ χ.γ.
  •     2 πρέζες αλάτι
  •     1 κ.σ .ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
  •     ελάχιστο βούτυρο καρύδας ή λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τα νηστίσιμα, vegan pancakes, βάζοντας σε ένα μπολ το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό για τα vegan pancakes, μέχρι απλά να ομογενοποιηθεί. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα.

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνουμε ελαφρά με ελαιόλαδο ή βούτυρο καρύδας για περισσότερο άρωμα. Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό για κάθε pancake.

Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου ενάμισι λεπτό κι από την άλλη.

Σερβίρουμε αμέσως με maple syrup και φρούτα ή με vegan σοκολάτα.