ΥΛΙΚΑ

  • 110 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • 110 γραμ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι (και το ξύσμα από τα πορτοκάλια που έστυψες)
  • 220 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το baking powder και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι.

Μεταφέρουμε σε αντικολλητική  φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 °C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Προαιρετικά διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας.