ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία φυτικά κεφτεδάκια ή σπιτικά φυτικά κεφτεδάκια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 250 γραµ. μανιτάρια μικρά (ολόκληρα)
- 1 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
- 1 φλ. ζωμό λαχανικών1½ φλ. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή φρέσκο δυόσμο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τα vegan κεφτεδάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να φτιάξουμε τη vegan σάλτσα μανιτάρια αλά κρεμ.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3΄.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και το ζωμό λαχανικών.
Διαλύουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με τη σκόνη μουστάρδας, σε λίγο νερό (2 κ.σ) και περιχύνουμε τη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.
Μόλις πυκνώσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα φυτικά κεφτεδάκια μέσα και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.
Σερβίρουμε τα vegan κεφτεδάκια αλλά κρεμ σε βαθύ πιάτο, με βρασμένες βίδες (ζυμαρικά), ρύζι ή πατάτες.
Περιχύνουμε με την πλούσια vegan σάλτσα αλά κρεμ.