ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 6 αυγά
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση
- 2 αυγά
- 300 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
- 300 γραμ. φέτα τριμμένη
- 300 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
- 300 γραμ. κασέρι τριμμένο
- 300 γραμ. μοτσαρέλα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τυρόπιτα με κανταΐφι, τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε την τυρόπιτα κανταΐφι. Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250ο C, στον αέρα.
Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και ψήνουμε για 50΄, ώσπου να ροδίσει καλά.