ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα τσιπούρας, καθαρισμένα
  • χυλοπίτες
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές (της επιλογής σου), κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 200 γραμ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. βάζουμε το ελαιόλαδο`και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλα τα λαχανικά και να δημιουργηθεί σάλτσα

Έπειτα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τις χυλοπίτες που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε με τη φουρνιστή σάλτσα.

Τέλος, προσθέτουμε και τα δύο φιλέτα και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμα 10-12 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο έξτρα ελαιόλαδο πάνω από το ψάρι, για καλύτερο ψήσιμο και έξτρα γεύση.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.