Τα παϊδάκια, τα λουκάνικα, οι πανσέτες, οι μπριζόλες και γενικά ό, τι λογής κομμάτι από κόκκινο κρέας που μπορεί να ψηθεί στη σχάρα, στα κάρβουνα, στις ψησταριές έχει την τιμητική του. Η Τσικνοπέμπτη είναι ημέρα, που όλοι λίγο πολύ βρίσκουν άλλοθι για να καταναλώσουν κάτι παραπάνω και φυσικά να βγουν από το σπίτι τους. Καρφίτσα δεν πέφτει στις ταβέρνες με μποτιλιάρισμα στα Καλύβια και στα Βλάχικα της Βάρης και φυσικά και στα γνωστά στέκια, που φημίζονται για τις σπεσιαλιτέ των κρεάτων. Σε όποιο σημείο της Αττικής και αν βρεθείτε αύριο θα βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια ακόμα και σουβλατζίδικα, που θα βάλουν την μαεστρία τους για να σας προσφέρουν την καλύτερη επιλογή για τη μέρα αυτή.

Εμείς κάναμε μια μικρή επιλογή από γκουρμέ εστιατόρια αλλά και κλασικές ταβέρνες.

Drakoulis Dry & Raw

Το πιο πρόσφατο δημιούργημά του Στράτου Δρακούλη είναι το εστιατόριο Drakoulis Dry & Raw, επί της Σκουφά, όπου σερβίρονται τα… Louboutin των απανταχού κρεάτων. Ο πελάτης έχει την ευκαιρία να κάνει μόνος του την επιλογή του κρέατος, που θέλει να καταναλώσει από τις βιτρίνες-ψυγεία, που είναι μέρος του σκηνικού του μαγαζιού και να παρακολουθήσει όλη την πορεία μέχρι να καταλήξει στο πιάτο, προσφέροντάς του έτσι μια απόλυτη εμπειρία κρεατοφαγίας.

Basegrill

Το πιο γνωστό κρεατοφαγείο της Αθήνας μάλλον είναι το Base Grill, των αδερφών Λιάκου του Γιάννη δηλαδή και των διδύμων Σπύρου και Βαγγέλη. Άνοιξαν το εστιατόριο στο Περιστέρι και έγινε μεμιάς άκρως κοσμικό στέκι, αφού η ποιότητα των κρεάτων του είναι εξαιρετική όπως και οι κοπές τους και έγινε πόλος έλξης. Αν το επιλέξετε μην παραλείψετε να παραγγείλετε την σαλάτα τούρτα, μια πανδαισία λαχανικών δηλαδή, τις πατάτες τηγανιτές με τα αυγά μάτια και φυσικά το συκώτι του, που είναι άπαιχτο.

Vezene

Τον Αρη Βεζενέ τον πρωτογνώρισα στο εστιατόριο του στο Μεγανήσι, στο καταπράσινο νησί του Ιουνίου απέναντι από την Λευκάδα. Στη συνέχεια ήρθε το Vezene, απέναντι από το Hilton, που μέσα σε λίγο καιρό απέκτησε φανατικούς πελάτες, που αγαπούν τις «ψαγμένες» γεύσεις του κρέατος. Τα κομμάτια διαφορετικής κοπής και ωρίμανσης παρουσιάζονται στον πελάτη λες και είναι κοσμήματα πάνω σε ξύλινους δίσκους. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε πατάτες τηγανιτές, τσιπς δηλαδή με τρούφα, πίτες, που ψήνονται σε ξυλόφουρνο και φυσικά το πανύψηλο εντυπωσιακό γλυκό του, τον «πύργο» της κολάσεως.

Τηλέμαχος

H ιστορία της ταβέρνας ξεκινά από την Κηφισιά στα χρόνια του  μεσοπολέμου, όταν ο Τηλέμαχος, παππούς των σημερινών ιδιοκτητών άρχισε να ψήνει κιόλας τα κρέατα, που πουλούσε στο κρεοπωλείο του. Στη συνέχεια το τιμόνι πήρε ο γιος και σήμερα ο εγγονός Γιώργος Τσιλιγκίρης. Μετά το πατροπαράδοτο εστιατόριο της Κηφισιάς ήρθε το αδερφάκι «Τηλέμαχος Athens» στο κέντρο της Αθήνας, στη στοά του Απότσου. Σπεσιαλιτέ το κοκορέτσι στον φούρνο, ο μαύρος χοίρος στα κάρβουνα, τα παϊδάκια και η τραγομακαρονάδα στη γάστρα.

Θανάσης 1948

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες, ίσως η παλαιότερη της  Αθήνας, στην περιοχή του Άγιου Ελευθέριου, στα Πατήσια με τα εξαιρετικά του κρέατα, που ψήνονται και παρουσιάζονται με σύγχρονες τεχνικές. Δοκιμάστε το μοσχαράκι αλά Αρτζεντίνα, τα παϊδάκια, που σερβίρονται σε σκεύος με κάρβουνα, που τα διατηρεί ζεστά, το καπνισμένο black angus, που η διαδικασία γίνεται μπροστά σου, στο τραπέζι, το σιτεμένο Tomahawk, που σερβίρεται φλαμπέ.

Τέλης

Στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ευριπίδου βρίσκονται τα περίφημα μπριζολάκια του «Τέλη». Δεν κλείνεις τραπέζι αλλά σίγουρα βρίσκεις εύκολα μια που δεν αργείς να φας και ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνο χοιρινά μπριζολάκια, πατάτες τηγανιτές, σαλάτες χωριάτικη αλλά και καυτερή, το περίφημο καργιολίκι. Όταν καθίσεις στο τραπέζι δεν χρειάζεται να παραγγείλεις απλά να πεις τον αριθμό από τα μπριζολάκια, που θέλεις να φας.

Στέκι του Πατακιάς

Το Στέκι του Πατακιά είναι μια καλαίσθητη ταβέρνα στον Περισσό με σπεσιαλιτέ το μοσχάρι γάλακτος, τα μπιφτέκια και τα ψιλοκομμένα παϊδάκια.

Τα Σκαλάκια

Αγαπημένη ταβέρνα πολλών πίσω από το ξενοδοχείο Crown Plaza στα Ιλίσια με τα καλοψημένα και ζουμερά κρεατικά του, τα αφράτα και αρωματικά μπιφτέκια του και τα παϊδάκια του, η κολοκυθόπιτα με τυριά και γεμιστούς ανθούς κολοκυθιών και το κοκορέτσι φούρνου.

Κι επίσης Το Τρίγωνο στα Καλύβια και η Βοσκοπούλα στα Βλάχικα της Βάρης.