ΥΛΙΚΑ

• 150 γρ. κρέμα γάλακτος

• 300 γρ. κουβερτούρα μαύρη

• λίγο αλάτι

• 2 κ.σ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ

• Κακάο για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί την αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το αλάτι και το Γκραν Μαρνιέ. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει αρκετά ρευστό και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και να γίνει κατάλληλο για πλάσιμο.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια με την βοήθεια ενός κουταλιού. Στην συνέχεια βουτάμε τις τρούφες στο κακάο. Βάζουμε ξανά τις τρούφες στο ψυγείο και τις αφήνουμε μέχρι να σφίξουν.

Photo by Nico Wijaya on Unsplash