ΥΛΙΚΑ
1-1½ πακέτο σαβουαγιάρ
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
800 γραμ. γάλα
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο
1 κομπόστα βερίκοκο
1 φάκελο έτοιμη σαντιγί σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πασχαλινή τούρτα βερίκοκο, στραγγίζοντας πρώτα την κομπόστα βερίκοκο.
Σε μισό ποτήρι από το σιρόπι (100 γραμ.) διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ. Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ και το αφήνουμε να πήξει.
Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβουαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα.
Χτυπάμε την έτοιμη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, βγάζουμε από το μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με 400 γραμ. γάλα. Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω-γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr