Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή για αλμυρή τάρτα κολοκύθι χωρίς φύλλο, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν θα την παρουσιάσετε στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ

• 6 μεγάλα κολοκύθια

• αλεύρι για πανάρισμα

• ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη γέμιση

• 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες

• 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

• 2 σκ. σκόρδο τριμμένες

• 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

• 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

• 500 γραµ. τυρί κρέμα

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την εύκολη αλμυρή τάρτα κολοκύθι χωρίς φύλλο, πλένουμε πρώτα καλά τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές, τα τηγανίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το τριμμένο σκόρδο, τα καρότα, το αλάτι και τελειώνουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά πασπαλίζουμε φρυγανιά, στρώνουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση κρεμμύδια, μία στρώση από το μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε τις στρώσεις με τελευταία αυτή του μείγματος γιαουρτιού.

Ψήνουμε την τάρτα κολοκυθιού σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ) και την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια 40-50 λεπτά αφότου κρυώσει.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr