ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες escalopes, χοιρινό ή μοσχαρίσιο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα αλεύρι
- 100 γραμ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
- 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- λάδι για τηγάνισμα
Για τη σως
- 5 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 σ.κ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 μέτρια προς μεγάλα αγγουράκια τουρσί
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ.σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή ψιλοκομμένο το πράσινο κομμάτι από το φρέσκο κρεμμυδάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τις φέτες κρέατος πάνω σε ξύλινη επιφάνεια μέχρι να γίνουν πολύ λεπτές. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα ψίχουλα ψωμιού, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα. Σε ένα πιάτο απλώνουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο το μείγμα με τα ψίχουλα ψωμιού. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Βουτάμε τις φέτες κρέατος πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά με την παρμεζάνα φροντίζοντας να πάει παντού η επικάλυψη. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Μην το παραψήσετε, αρκεί να ροδίσει. Μόλις το σνίτσελ μας είναι έτοιμο το αφήνουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως μαζί με τη σως.
Για τη σως
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Τρίβουμε στον τρίφτη τα αγγουράκια τουρσί και τα προσθέτουμε και αυτά. Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το σχοινόπρασο. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε και τα συνοδεύουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.