Το γλυκό σίγουρα θα ενθουσιάσει και θα σας ζητήσουν και δεύτερο κομμάτι αν μάλιστα το σερβίρετε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ
• 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 γρ. βρώμη
• 80 γρ. ξηροί καρποί
• 100 γρ. μαύρη ζάχαρη (χωρισμένη στα δύο)
• 1 κ.σ. κανέλα
• 6 μήλα (3 κόκκινα – 3 πράσινα)
• 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
• 50 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά για διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τη μισή μαύρη ζάχαρη. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνεται συμπαγές, σαν νωπή άμμος. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20×30 εκ. Αραδιάζουμε τα μήλα. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό.
Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis
Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr