ΥΛΙΚΑ
• 750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
• 2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
• Καραμελωμένα αμύγδαλα αν επιθυμείτε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πανεύκολο γιαουρτoγλυκό με μπισκότα και καραμέλα χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό. Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος. Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα. Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά και ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για λίγες ώρες. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι. Κόβουμε σε κομμάτια το γιαουρτογλυκό και σερβίρουμε.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr