ΥΛΙΚΑ
• 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
• 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
• 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
• 30 γραμ. ελαιόλαδο
• 1 κλαδάκι θυμάρι
• 1 μήλο καθαρισμένο (κομμένο σε μικρά καρέ)
• 50 γραμ. κονιάκ
• 50 γραμ. μαυροδάφνη
• 200 γραμ. ζωμό κότας
• αλάτι
• πιπέρι
• 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
• 10 γραμ. κρύο βούτυρο
• λίγο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τηγανιά κοτόπουλο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο γύρω γύρω, για 2-3′ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3′ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το μήλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Σοτάρουμε για 2′.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και το ζωμό κοτόπουλο και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά να ψηθεί το φιλέτο και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι για να γυαλίσει η σάλτσα. Ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει με την θερμοκρασία των υλικών. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Μπορείτε να σερβίρετε την τηγανιά με βουτυράτο πουρέ.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr