ΥΛΙΚΑ

• 100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια

• 350 γρ. μαύρη σοκολάτα 52% κακάο

• 300 γρ. σοκολάτα 70% κακάο, cru προέλευσης Τζαμάικας

• 100 γρ. κρέμα γάλακτος

• 20 γρ. βούτυρο, μαλακό

Για 10-12 βραχάκια. Προετοιμασία: 40 λεπτά. Αναμονή: 2×2 ώρες + 1 ώρα

Απαραίτητος εξοπλισμός: θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά τα φουντούκια στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα πιάτο. Τρίβουμε τις δύο σοκολάτες ξεχωριστά. Λιώνουμε τη σοκολάτα 52% σε μπεν μαρί, προσέχοντας η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 33ο C.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σε λείο μείγμα. Προσθέτουμε τέλος τα φουντούκια.

Μεταφέρουμε την γκανάς σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μπορούμε επίσης να σχηματίσουμε τα βραχάκια μοιράζοντας το μείγμα σε μαλακές φόρμες 5×2,5 εκ. Τα βάζουμε στο ψυγείο, τα ξεφορμάρουμε και περνάμε κατευθείαν στο βήμα 5.

Βγάζουμε τη σοκολάτα από το ψυγείο και πλάθετε 10-12 βραχάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ακόμη. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη δεύτερη σοκολάτα, 70% κακάο, σύμφωνα με τις οδηγίες της σελίδας 64.

Με ένα πιρούνι, βουτάμε τα βραχάκι στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν επάνω σε σχάρα για τουλάχιστον μία ώρα πριν τα σερβίρουμε.

Παραλλαγή: Μπορείτε να καλύψετε τα «βραχάκια» με σοκολάτα γάλακτος και να σκορπίσετε στην επιφάνεια ξηρούς καρπούς όσο η σοκολάτα είναι ακόμη μαλακή.