ΥΛΙΚΑ
- 5 βρασμένες πατάτες
- 4 τρυφερά κολοκυθάκια μέτρια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο
- 6 αυγά
- 3 φλ. γάλα
- 1 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
- 1 φλ. ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. σκληρή φέτα τριμμένη
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 κ.σ γεμάτες φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, βράζοντας πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τρίβουμε και τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.