ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 50 γραμ. ηλιέλαιο
  • 50 γραμ. γάλα
  • 250 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 800 γραμ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 350 γραμ. φέτα
  • 100 γραμ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
  • 1 αυγό
  • Αλατι, πιπέρι

Για το άλειμμα:

1 αυγό

2 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αβγό, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ζυμώνουμε. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε πάγκο που έχουμε αλευρώσει και ανοίγουμε με πλαστή. Χρησιμοποιούμε ένα στρογγυλό κουπ-πατ για να κόψουμε τα τυροπιτάκια. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα μπολάκι.

Για τη γέμιση:

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε τα τυριά. Χτυπάμε το αυγό με το νερό. Γεμίζουμε με το μείγμα τα στρογγυλά κομμάτια που έχουμε κόψει και αλείφουμε με το πινέλο το χτυπημένο αυγό γύρω-γύρω τη ζύμη ώστε όταν τη διπλώσουμε να κολλήσει. Πατάμε με ένα πιρούνι γύρω γύρω. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο είτε στον αέρα είτε στις αντιστάσεις στους 180οC για 30 λεπτά.Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα τυροπιτάκια, και σερβίρουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι  θα γίνουν ανάρπαστα.