ΥΛΙΚΑ

  • 4 τεμάχια
  • φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 120 γραμ. κάσιους
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 60 γραμ. Μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κούπες ρύζι μπασμπάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με μπόλικο νερό. Σουρώνουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα.

Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε σησαμέλαιο τους κύβους του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα κάσιους και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τη ζάχαρη και την πάπρικα.

Σβήνουμε με το μηλόξιδο και τη σάλτσα σόγιας.

Σερβίρουμε  το κοτόπουλο σε μπολ πάνω από το ρύζι μπασμάτι και ανακατεύουμε.