ΥΛΙΚΑ
- 170 γραμ ζάχαρη
- 70 γραμ. βούτυρο
- 6 μήλα πράσινα (καθαρισμένα και κομμένα στα 4)
- 1 φύλλο σφολιάτα
- κανέλα (προαιρετικά για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη να λιώσει.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας.
Τοποθετούμε το ταψί μας ανάποδα πάνω στη σφολιάτα, με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη που περισσεύει και την αφαιρούμε.
Στη συνέχεια γυρνάμε το ταψί από την καλή και το γεμίζουμε με τα μήλα που έχουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε από πάνω τη σφολιάτα που έχουμε κόψει και με τα δάχτυλα μας την πιέζουμε ελαφρώς. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να κάνουμε μερικές μικρές χαρακιές με ένα μαχαίρι στη σφολιάτα για να φεύγουν οι υδρατμοί από τα μήλα και να γίνει η σφολιάτα μας πιο τραγανή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για 40΄.
Έπειτα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30΄και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα και σερβίρουμε με παγωτό.