ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 450 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με σοκολάτα
- 180 γρ. βούτυρο (λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)
- Για την κρέμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
- 100 γρ. φιστίκια αλατισμένα
Για τη διακόσμηση
- 5 μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με σοκολάτα σπασμένα
- 10 γρ φιστίκια αλατισμένα, ψιλοκομμένα
- 10 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Για την κρέμα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την χτυπάμε καλά με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση τάρτας που έχουμε προετοιμάσει. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για τη διακόσμηση
Διακοσμούμε προαιρετικά με μερικά μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με σοκολάτα, φιστίκια και λιωμένη κουβερτούρα.