Υλικά
Για την κρέμα καραμέλας
- 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- ½ λεμόνι (χυμό + ξύσμα)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (εναλλακτικά: 5 φύλλα ζελατίνης)
- 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά επί 3 ώρες μέχρι να καραμελώσει.
- Βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό σε ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι.
- Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Υλικά για την τραγανή βάση δημητριακών
- 300 gr δημητριακά
- 20 gr ινδική καρύδα
- 120 ml μέλι
- 40 gr βούτυρο
- 2 ασπράδια αυγού (ή εκχύλισμα λιναρόσπορου αν είσαι vegan. Για να αντικαταστήσεις ένα ασπράδι, διαλύεις 1 κουταλιά της σουπας λιναρόσπορο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτα με αποσπώμενη βάση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δημητριακά με την ινδική καρύδα
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι
- Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά με τα στερεά μέχρι να καλυφθεί πλήρως
- Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι και πιέζουμε σταθερά προς τα κάτω με ένα ποτήρι για να του δώσουμε σχήμα τάρτας
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πριν ξεφορμάρουμε
- Ξεφορμάρουμε και συνεχίζουμε με τη γέμιση της τάρτας