Υλικά

Για την κρέμα καραμέλας

  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • ½ λεμόνι (χυμό + ξύσμα)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (εναλλακτικά: 5 φύλλα ζελατίνης)
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά επί 3 ώρες μέχρι να καραμελώσει.
  • Βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό σε ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι.
  • Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Υλικά για την τραγανή βάση δημητριακών

  • 300 gr δημητριακά
  • 20 gr ινδική καρύδα
  • 120 ml μέλι
  • 40 gr βούτυρο
  • 2 ασπράδια αυγού (ή εκχύλισμα λιναρόσπορου αν είσαι vegan. Για να αντικαταστήσεις ένα ασπράδι, διαλύεις 1 κουταλιά της σουπας λιναρόσπορο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτα με αποσπώμενη βάση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δημητριακά με την ινδική καρύδα
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι
  • Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά με τα στερεά μέχρι να καλυφθεί πλήρως
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι και πιέζουμε σταθερά προς τα κάτω με ένα ποτήρι για να του δώσουμε σχήμα τάρτας
  • Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πριν ξεφορμάρουμε
  • Ξεφορμάρουμε και συνεχίζουμε με τη γέμιση της τάρτας