ΥΛΙΚΑ

  • 6 καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1κ.γ. βούτυρο
  • 250 γραμ. τυρί ricotta
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 ματσάκι φύλλα ρόκας
  • 30 γραμ. φλοίδες παρμεζάνας
  • 3 κ.σ. λάδι
  • αλάτι
  • 2κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε σε νερό με μπόλικο λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Αλατίζουμε και περνάμε με λάδι τις αγκινάρες σε ένα μπολ. Ρυθμίζουμε τον φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε τις αγκινάρες για λίγα λεπτά από την κάθε τους πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα. Κόβουμε τις άκρες, που περισσεύουν. Απλώνουμε μία ομοιόμορφη στρώση με το τυρί ricotta και από πάνω τοποθετούμε τις αγκινάρες. Τελειώνουμε με ρίγανη. Ψήνουμε για 20΄ μέχρι να ροδίσει η τάρτα.  Όση ώρα ψήνεται η τάρτα ανακατεύουμε τα φύλλα ρόκας με ξύδι μπαλσάμικο, λάδι και τις φλοίδες παρμεζάνας. Σερβίρουμε την τάρτα με φύλλα πρασινάδας από πάνω.