ΥΛΙΚΑ

  • 350γραμ. ταλιατέλες
  • 140γραμ. τόνο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • θυμάρι
  • λίγο μπούκοβο
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό, άνηθο
  • παρμεζάνα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αυτά είναι τα βήματα για να δημιουργήσετε την υπέροχη μακαρονάδα με ταλιατέλες, τόνο και σάλτσα λεμονιού!

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το θυμάρι και την πιπεριά τσίλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τόνου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν.

Προσθέτουμε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και την κάπαρη.

Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο τόνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.