ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. ταλιατέλες

• 250 γραμ. ζαμπόν

• από 150 γραμ. εμένταλ

• κεφαλογραβιέρα

• κασέρι

• μοτσαρέλα

• 2 φέτες μπέικον

• 1 σκ. σκόρδο

• 500 γραμ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

• λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

• λίγο ελαιόλαδο

• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις ταλιατέλες στο φούρνο, κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να βγάλει το άρωμα του για 2′-3′. Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1′. Την αφαιρούμε. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλατοπίπερο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν. Περιχύνουμε με την αρωματισμένη κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.

Για περισσότερα μπείτε στο www.argiro.gr