ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)

• 150 γραμ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λωρίδες

• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/3 φλ. βότκα

• 180 ml κρέμα γάλακτος light

• 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και σολομό, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄. Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr