ΥΛΙΚΑ
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 σκ. σκόρδο
• 400 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
• λίγη σκόνη τσίλι προαιρετικά
• 2 ντομάτες
• 1 πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη
• αλάτι
• πιπέρι
• 1/2 φλ. καλαμπόκι
• 500 γραμ. σπανάκι
• λίγο λάδι για τη φόρμα
• 4-5 τορτίγιες (μεξικάνικες πίτες καλαμποκιού )
• 2 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά
Για το σερβίρισμα
• 1 αβοκάντο ώριμο
• λίγα ντοματίνια
• τσιπς τορτίγιας
• στραγγιστό γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μεξικάνικα τάκος με κιμά και λαχανικά, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170ºC.
Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το σκόρδο και τη σκόνη τσίλι. Αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί καλά για 6′-7′. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι και την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε για 5′-6′. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και μαγειρεύουμε για 3-4′. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μεγάλο μπολ για σουφλέ αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε μια λεπτή στρώση κιμά. Καλύπτουμε με μια τορτίγια και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις. Τελειώνουμε με σάλτσα κιμά και τα υπόλοιπα τυριά.
Σκεπάζουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα κι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30′. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 5′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φέτες αβοκάντο, ντοματίνια κομμένα στα 4 και τσιπς τορτίγιας. Συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr