ΥΛΙΚΑ

• 150 γρ. βούτυρο

• 150 γρ. μαύρη ζάχαρη

• 70 γρ. λευκή ζάχαρη

• 2 αυγά

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 1 πρέζα αλάτι

• 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

• 200 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά ή χτυπάμε στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και αναμειγνύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ δυνατά για να βγουν μαλακά τα μπισκότα. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 2 ώρες.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Βγάζουμε με το scoop του παγωτού 4 κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε στις 4 γωνίες του ταψιού. Πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω με το χέρι μας τη ζύμη του μπισκότου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε για 7 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο για κάθε τετράδα και σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε 2 ταψιά συγχρόνως στο φούρνο. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα από το ταψί και αφήνουμε τα μπισκότα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο είναι ζεστά, συνεχίζεται το ψήσιμο τους.

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr