Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια συνταγή για μπιφτέκια άκρως υγιεινή και διαίτης. Τα μπιφτέκια κοτόπουλου μπορεί να έχουν λίγα λιπαρά αλλά  πολλή νοστιμιά. Ένα πιάτο ιδανικό για όσους κάνουν διατροφή αλλά και για όλη την οικογένεια.

ΥΛΙΚΑ

• 1 φλ. νιφάδες βρώμης ή ψίχουλα ψωμιού

• 600 γραμ. κιμά γαλοπούλας (ή κοτόπουλου)

• 1 μέτρια ντομάτα (τριμμένη)

• 2 κ.σ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο

• 6 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)

• 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη

• 1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι

• 1/2 φλ. τρίμματα φέτας (ή κατσικίσιου τυριού)

• αλάτι

• πιπέρι

Για το σερβίρισμα

• 4 πίτες κυπριακές για σουβλάκι

• μαρούλι

• ντομάτα

• κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα υγιεινά και αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε το κρεμμύδι για 6-7′, ανακατεύοντας να γλυκάνει. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τη βρώμη ή τα ψίχουλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μουλιάζουμε ανακατεύοντας με το πιρούνι. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια γαλοπούλας.

Το μείγμα για το μπιφτέκι δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ αραιό. Γι’ αυτό, αν έχει παραπάνω υγρασία ο κιμάς, το μαζεύουμε πασπαλίζοντας φρυγανιά. Αν είναι σφιχτός τρίβουμε λίγη επιπλέον ντομάτα. Σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος, τηγάνι ή γκριλιέρα ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3-4΄ από την κάθε πλευρά. Μην τα παραψήσετε, γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν. Όταν ζουλάτε το μπιφτέκι και βγαίνει διάφανο υγρό, είναι έτοιμα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr